Veiligheid = Bereikbaar

tijdelijke verkeersdrempel

Werkzaamheden in de openbare ruimte hebben doorgaans direct effect op het alledaagse functioneren van de stad. Straten worden opgebroken, verkeer moet worden omgeleid en bewoners, ondernemers en winkelend publiek ondervinden hinder. Het functioneren van de stad is dan ook afhankelijk van een goede regie over de werkzaamheden in de openbare ruimte.

Gemeenten blijven altijd in ontwikkeling en burgers hebben doorgaans veel begrip voor werk in de openbare ruimte. Zeker als ze het resultaat zien. Ze willen alleen wel dat de werkzaamheden met zo min mogelijk hinder plaatsvinden. Oók gemeentes willen dat, samen met de partners die de werkzaamheden uitvoeren.

Bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie (BLVC) zijn de belangrijkste aandachtsgebieden om hinder bij werkzaamheden in de openbare ruimte te beperken. In de dagelijkse praktijk is hierbij een voortdurend spanningsveld tussen veilig werken en het bereikbaar houden van bestemmingen. Dat desalniettemin aan beide uitgangspunten kan worden voldaan zien we steeds vaker terug in BLVC-plannen die voordat de uitvoering start worden vastgesteld.

Lees het volledige artikel op LinkedIn: Veiligheid = Bereikbaar

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *