Incompany

VMO-Leervormen-Incompany studeren
Leervormen-incompany-cursus-Rotterdam

Bij veel organisaties bestaat de behoefte om grotere groepen medewerkers nieuwe kennis, een nieuwe werkwijze of nieuwe inzichten bij te brengen. Met een incompany cursus of training kan je dit op een efficiëntie en effectieve wijze bereiken.

Veringmeier Opleidingen verzorgt graag cursussen en trainingen op maat binnen jouw organisatie. Samen kijken we wat bij jouw ambitie en mogelijkheden past.

Leervormen-incompany cursus-vierkant

  • Op jouw locatie en voorkeursdata

  • In overleg vastgestelde inhoud en dagindeling

  • Iedereen in één keer op hetzelfde kennisniveau

Kennis op maat voor jouw organisatie

Alle leergangen, cursussen en trainingen die je op deze website vindt, kunnen we ook binnen jouw organisatie geven. Maar waar ligt de kennisbehoefte van jouw team? Gaat het om opfrissen? Of is er behoefte aan verdiepen van kennis? Veringmeier Opleidingen traint jouw team of afdeling effectief in de eigen omgeving. Bepaal zelf de inhoud. Kies voor een ‘standaard’ cursus uit het cursusprogramma of stel met ons een training op maat samen.

“De kern van onze cursussen is dat kennis actueel, praktisch en direct toepasbaar is.”

Peter Veringmeier
Verkeerskundig docent

Heb je, samen met collega’s, interesse in één van onze cursussen, maar dan gericht op je eigen organisatie, situatie en wensen? Dan is een incompany training zeker interessant! Wij denken graag met je mee, zodat de gezamenlijke leerdoelen van jou en je collega’s gerealiseerd worden.

Na een aanvraag wordt gestart met een intakegesprek waarin wordt besproken waar jullie opleidingsbehoefte uit bestaat. Wat is jullie specifieke situatie en voor welke groep(en) deelnemers is de cursus of training bedoeld. In samenspraak wordt vervolgens een passend programma samengesteld. In overleg bepalen we de inhoud, datum/data, dagindeling(en) en locatie.

Voordelen van incompany

1. Train medewerkers op het moment dat het jullie uitkomt

Soms duurt het te lang tot een geschikte cursus op het programma bij Veringmeier Opleidingen staat en hebben jullie nú een studiebehoefte. In onderling overleg kunnen wij een cursus of training op korte termijn voor jouw organisatie inplannen.

2. Ondersteun de invoering van een nieuwe werkwijze, nieuwe projecten en verandertrajecten door gerichte training

Gerichte training helpt verandertrajecten succesvol te implementeren en geven medewerkers de juiste hulpmiddelen en vaardigheden.

3. Efficiënte en effectieve opleidingsvorm; kosten- en tijdseffectief

Een incompany cursus leent zich er bij uitstek voor om zo veel mogelijk betrokkenen bij een nieuwe werkwijze, nieuw project of verandertraject, te laten deelnemen. Hierdoor wordt ‘massa’ gecreëerd waarmee veranderingen en nieuwe werkwijzen zo snel mogelijk kunnen worden opgepakt in jouw organisatie.

4. Kosten nemen nauwelijks toe bij extra deelnemers

De prijs bestaat meestal uit een dominant ‘vast’ deel en een veel lager variabel bedrag per deelnemer. In het vaste deel zitten de kosten van de docenten en de organisatie, in het variabele deel de kosten van het lesmateriaal, het certificaat en de evaluatie. Het laten meedoen van extra deelnemers is dus zeer aantrekkelijk.

5. Trainen en opleiden vergroot het concurrentievermogen en stelt jullie in staat om organisatiedoelen te bereiken

Om voldoende concurrentievermogen te behouden, om te kunnen voldoen aan de gevraagde nieuwe taakstellingen is het essentieel dat medewerkers goed opgeleid zijn. Zij moeten toegerust zijn voor nieuwe taken, kunnen omgaan met nieuwe ‘rollen’ en werkwijzen.

6. Motiveer en bindt medewerkers

Opleiden motiveert, stimuleert en verhoogt de productiviteit. Medewerkers zien dat de organisatie in hen investeert. Dat vergroot de binding met bedrijf of instelling. Ook is er sprake van positieve effecten op de groep: meer kennis van zaken, maar ook betere communicatie, betere samenwerking en het slechten van barrières.

7. Projectspecifieke kennis blijft intern

Werkt jouw bedrijf aan een specifiek vooruitstrevend project waarvoor extra kennis benodigd is, maar waarvan je niet wilt dat interne kennis naar buiten komt? Dan is een incompany cursus een uitkomst.

8. Aanvulling op het eigen opleidingsprogramma

Voor organisaties die beschikken over een eigen opleidingsprogramma kan een incompany cursus van Veringmeier Opleidingen een goede aanvulling zijn. Door externe kennis binnen te halen kan je het werkveld verbreden en je positie versterken.

Groepsgrootte

Een cursus kan incompany gegeven worden als minimaal 6 mensen zich voor een cursus hebben aangemeld. Om maximale kennisoverdracht te garanderen werken wij met een totale groepsgrootte van maximaal 16 deelnemers. Zijn er meer deelnemers dan wordt de groep opgedeeld, zodat iedereen gegarandeerd is van persoonlijke aandacht tijdens de cursus.

Is een groep te klein voor een incompany cursus? Dan bieden wij je de volgende drie oplossingen:

Oplossing 1: Met korting deelnemen aan de reguliere cursus

Stel je hebt een idee voor een incompany cursus maar het aantal potentiële deelnemers is bij jouw organisatie eigenlijk te gering, zeg 3 tot 5 personen. Het is te overwegen om een groepje van 3 of meer personen te laten deelnemen aan de reguliere cursus met open inschrijving. Bij meer dan 2 deelnemers kan je een aantrekkelijke korting op de reguliere cursusprijs krijgen. Neem contact met ons op om dit te onderzoeken: opleidingen@veringmeier.nl.

Oplossing 2: Gedeeld opdrachtgeverschap, gedeelde kosten; trainen in de regio, trainen op projectbasis

In sommige situaties is het mogelijk om samen met een of meerdere collega-organisaties een incompany cursus te organiseren. Hierbij kan gedacht worden aan verschillende gemeentes, samenwerkingsverbanden van gemeentes, regionale uitvoeringsorganisaties, waterschappen, aannemers, productiebedrijven, provincies of combinaties hiervan. Ook een training op basis van een groot project is mogelijk. Hierbij kan gedacht worden aan een combinatie van Opdrachtgever, Opdrachtnemer en Adviseur. Wij noemen dit trainen in de regio, of trainen op projectbasis.

Oplossing 3: Combinatie van incompany cursus met een cursus met open inschrijving

In deze vorm wordt de cursus georganiseerd op locatie van de opdrachtgever. Hoewel de cursus inhoudelijk wordt toegesneden op de wensen van de opdrachtgever, bestaat de mogelijkheid voor derden om aan deze cursus deel te nemen. Als er meer dan 6 cursisten op deze wijze deelnemen krijgt de opdrachtgever een overeen te komen korting.

Intensieve begeleiding

Via het persoonlijke e-mailadres en telefoonnummer van de docent kan je ook buiten de bijeenkomsten eenvoudig vragen stellen. Dit is dezelfde docent die ook de klassikale bijeenkomsten verzorgt en dus weet wie je bent en met welke onderwerpen uit de studie je bezig bent.

Daarnaast kun je desgewenst eenvoudig contact leggen met je medestudenten door het uitwisselen van je persoonlijke gegevens.

Referenties

logo gemeente Utrecht

Ik heb een voor onze afdeling op maat gemaakte cursus TVM (Toepassen tijdelijke verkeersmaatregelen) gevolgd bij Veringmeier opleidingen. Ik ben redelijk neutraal aan de cursus begonnen, maar hij heeft mij meer gebracht dat ik had kunnen vermoeden!

In 11 dagdelen heb ik een enorme hoeveelheid aan kennis opgedaan op een terrein dat tot voor kort nog onbeschreven was. Ik vond het mooi om te zien hoe goed voorbereid alles was, hoe precies en nauwgezet het vrijwel rimpelloze verloop van iedere cursusdag, hoe keurig en volledig het cursusmateriaal. Hoe enorm de kennis van Peter Veringmeier is en hoe gepassioneerd hij is. Ik heb ervan genoten!

23 juni 2021
Leonard van den Houten

Leonard van den Houten
Beleidsadviseur Vergunningen

Via het ingenieursbureau Den Haag heb ik bij Veringmeier Opleidingen diverse cursussen incompany gevolgd. Telkens weer werd er een programma aangeboden wat was afgestemd op de verschillende functies. Er was een mooie wisselwerking tussen de docent en de deelnemers. Desgewenst werd het programma tussentijds aangepast, als daar behoefte aan was. Ik heb veel kennis opgedaan die ik direct in mijn praktijk kan toepassen.

14 februari 2013
Piet-Ham-vierkant

Piet Ham
Directievoerder

Meer informatie aanvragen

Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Wil je een studieadvies die past bij jouw functie en organisatie, vul dan het informatieformulier in. Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

© Veringmeier Opleidingen V.O.F.