Op locatie

VMO-Leervormen-Klassikaal studeren
VMO-Leervormen-Klassikaal studeren-2
VMO-Leervormen-Incompany studeren

Als je individueel aan een cursus wilt deelnemen kan je inschrijven via open inschrijving. Wij bieden twee keer per jaar klassikale cursussen aan in kleine groepen bij jou in de buurt.

Tijdens deze cursussen krijg je de gelegenheid om met medestudenten te discussiëren over de lesstof en samen aan de slag te gaan tijdens groepsopdrachten. Door onze persoonlijke aanpak is er hierbij ruimte voor inbreng vanuit en toetsing aan je eigen werkpraktijk.

Leervormen-klassikaal-studeren-op-locatie

  • Locaties door het hele land dicht in de buurt

  • Vast studieritme bij meerdaagse cursussen

  • Persoonlijke aandacht in kleine groepen

Bij jou in de buurt

De klassikale cursussen starten op meerdere momenten per jaar op verschillende goed bereikbare locaties in Nederland. De startmomenten worden per cursus aangegeven. Bij inschrijving kun je zowel voor de eerstvolgende als voor een latere startdatum kiezen. Alle gegevens en studiemateriaal ontvang je ongeveer twee weken voor aanvang van de eerste klassikale bijeenkomst via onze online leeromgeving. Daarmee heb je alles in huis om nog diezelfde dag te starten met je studie.

Vast studieritme

Inspirerende bijeenkomsten in een vast studieritme
Eens in de 1 tot 3 weken volg je een klassikale bijeenkomst op de gekozen dag. Deze dagen worden als zeer inspirerend ervaren en zorgen er ook voor dat je de studie volgens een vaste planning doorloopt. Onder leiding van de docent wordt gewerkt aan verdieping van kennis en versterking van vaardigheden. Tijdens de bijeenkomsten wordt veel aandacht besteed aan discussie met medestudenten, toetsing aan de eigen werkpraktijk, boeiende presentaties, (business)cases en training van competenties. Daarnaast is er alle ruimte voor vragen over de lesstof, extra uitleg en het oefenen van vaardigheden.

“Ik vind het persoonlijke contact met cursisten heel belangrijk”

Peter Veringmeier
Verkeerskundig docent

Organisatie

Een cursus via open inschrijving gaat door als minimaal 6 mensen zich voor een cursus hebben aangemeld. Om maximale kennisoverdracht te garanderen werken wij met een totale groepsgrootte van maximaal 16 deelnemers.

Bij aanmelding word je op een inschrijvingslijst geplaatst. Zodra er voldoende deelnemers zijn, ontvang je een kennisgeving van de datum en locatie voor jouw studiekeuze.

Als er onvoldoende aanmeldingen zijn voor een geplande datum en locatie, dan word je hiervoor persoonlijk benaderd. We kijken dan of er met de beschikbare aanmeldingen toch een cursus kan worden gegeven. Vaak kunnen we in onderling overleg de cursuskosten drukken doordat één van de deelnemers een locatie ter beschikking stelt. Hierbij kiezen we de nieuwe cursuslocatie op basis van de gemiddelde reistijd van alle aangemelde personen. Vervolgens prikken we gezamenlijk een nieuwe datum voor het volgen van de cursus.

Intensieve begeleiding

Via het persoonlijke e-mailadres en telefoonnummer van de docent kan je ook buiten de bijeenkomsten eenvoudig vragen stellen. Dit is dezelfde docent die ook de klassikale bijeenkomsten verzorgt en dus weet wie je bent en met welke onderwerpen uit de studie je bezig bent.

Daarnaast kun je desgewenst eenvoudig contact leggen met je medestudenten door het uitwisselen van je persoonlijke gegevens.

Referenties

De mix van deelnemers uit overheid en bedrijfsleven maakt het volgen van de leergangen TVM- specialist Bereikbaarheid en TVM-specialist Veiligheid voor mij extra interessant. Het blijkt dat de CROW-richtlijnen WiU 96b soms apart in elkaar steken en dat je met elkaar tot het beste plan komt.

30 augustus 2022

Bob Keus
Adviseur Verkeer, Bereikbaarheid
Bereikbaar Westland

Ik heb het klassikaal op locatie studeren als heel prettig en leerzaam ervaren. De docent gaf ruimte om met medecursisten van gedachten te wisselen en samen kennis en ervaring uit te wisselen. Dit was erg fijn en hieruit zijn blijvende contacten ontstaan.

9 maart 2017
Ben-Mieloo

Ben Mieloo
voormalig verkeerscoördinator gemeente Leiden

Beheerder Verkeer gemeente Oegstgeest

Meer informatie aanvragen

Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Wil je een studieadvies die past bij jouw functie en organisatie, vul dan het informatieformulier in. Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

© Veringmeier Opleidingen V.O.F.