Leermiddelen

Ten behoeve van tijdelijke verkeersmaatregelen hebben wij enkele leermiddelen ontwikkeld, die je naast je studie ook kan inzetten als hulpmiddel tijdens de werkvoorbereiding, uitvoering en directievoering.

Een groeiend aantal opdrachtgevers maakt gebruik van deze middelen, die eenvoudig toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk.

Handboek wegafzettingen 96b

Ons Handboek wegafzettingen Werk in uitvoering 96b is een uitgebreide versie van de CROW-publicatie ‘Standaardmaatregelen op niet-autosnelwegen 96b-2020’. In dit handboek zijn de standaardafzettingen weergegeven voor werk in uitvoering op rijbanen, kruispunten, rotondes, fietspaden en voetpaden. Het handboek is door ons voorzien van een tabbladensysteem en aanvullende informatie.

  • Wegwijs naar het juiste afzettingsfiguur

  • Inclusief aanvullingen en VRI-toets

  • Direct toepasbaar in jouw eigen praktijk!

Instructieboekjes

Elke werkgever is verplicht om in overeenstemming met artikel 5 van de Arbowet op basis van een Risico-inventarisatie een schriftelijk Plan van Aanpak per werksituatie aan zijn werknemers mee te geven.

Voor kortdurende werkzaamheden in de openbare ruimte hebben wij dit Plan van Aanpak uitgewerkt in een Instructieboekje met een aantal geplastificeerde kaarten waarop alle wegafzettingen staan weergegeven voor kortdurende werkzaamheden.

Er zijn 3 verschillende versies beschikbaar, die elk voorzien worden van praktijkfoto’s tijdens de uitvoering van de specifieke doelgroep in de aangegeven werkgebieden.

LI3 Instructieboekje Korte klusjes WIU 96b

Ruim 80% van alle wegwerkzaamheden duurt niet langer dan een dag. Speciaal hiervoor hebben wij een Instructieboekje Korte klusjes samengesteld, met fotovoorbeelden uit de praktijk van wegwerkers, hoveniers of nutsbedrijven. Via een uniek stappenplan kan je snel alle mogelijke afzettingsfiguren opzoeken.

LI4 Instructieboekje Veilig werken door landmeters WiU 96b

Landmeetkundige werkzaamheden duren meestal niet langer dan een dag. Speciaal hiervoor hebben wij een Instructieboekje Korte klusjes samengesteld, met fotovoorbeelden uit de praktijk van landmeters. Via een uniek stappenplan kan je snel alle mogelijke afzettingsfiguren opzoeken.

LI5 Instructieboekje Veilig werken door directie en toezicht

Toezichthoudende werkzaamheden duren meestal niet lang. Speciaal hiervoor hebben wij een Instructieboekje Korte klusjes samengesteld, met fotovoorbeelden uit de praktijk. Via een uniek stappenplan kan je snel alle mogelijke maatregelen opzoeken.

Gebruik de leermiddelen tijdens een studie

Deze leermiddelen hebben we ontwikkeld ten behoeve van ons cursusprogramma tijdelijke verkeersmaatregelen. Wil je weten bij welke cursus een leermiddel wordt toegepast klik dan op de knop Toon details.

Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Wil je een studieadvies die past bij jouw functie en organisatie, vul dan het informatieformulier in. Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

gemeente_Eindhoven

Veringmeier Opleidingen is innovatief als het gaat om het bedenken van gereedschappen om de complexe richtlijnen en maatregelen op een ‘eenvoudigere’ manier toe te passen. Het Instructieboekje Korte klusjes WiU 96b is daar een goed voorbeeld van. Ik kan het boekje dan ook van harte aanraden als hulpmiddel voor het bepalen van de juiste verkeersmaatregelen bij kortdurende wegwerkzaamheden in de openbare ruimte.

25 oktober 2010
Rolf-Simons

Rolf Simons
voormalig verkeerscoördinator

© Veringmeier Opleidingen V.O.F.