Online

VMO-Thuis studeren-Online studeren
VMO-Leervormen-Online studeren

Leren is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Veringmeier Opleidingen biedt daarom de mogelijkheid om een aantal klassikale cursussen online te volgen. Op deze manier waarborgen we dat onze klanten vakkennis kunnen opdoen over toepassen van verkeersmaatregelen in de praktijk.

Leervormen-online-vierkant

  • Vanuit je eigen locatie studeren

  • Vast studieritme bij meerdaagse cursussen

  • Persoonlijke aandacht in kleine groepen

Diverse startmomenten

De klassikale cursussen starten op meerdere momenten per jaar. De startmomenten worden per cursus aangegeven. Bij inschrijving kun je zowel voor de eerstvolgende als voor een latere startdatum kiezen. Alle gegevens en studiemateriaal ontvang je ongeveer één week voor aanvang van de eerste online bijeenkomst. Daarmee heb je alles in huis om te starten met je studie.

Online leren in een virtueel klaslokaal

Wij hebben ons cursusprogramma’s geschikt gemaakt om online aan te bieden. Via een gebruiksvriendelijk leerplatform brengen we praktisch en actueel de cursussen bij jou thuis. Een online cursus wordt live gegeven, waarbij je vanaf een eigen locatie toegang hebt tot het virtuele klaslokaal.

De expertise van onze docenten blijft ongewijzigd. Zij zijn klaar voor deze nieuwe opzet en behandelen dezelfde leerstof en praktijkoefeningen als ze tijdens een klassikale cursus op een fysieke locatie doen.

Ook bij onze online leervorm is er ruime aandacht voor interactie en discussie. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen en te overleggen met andere deelnemers. De docent beantwoordt de vragen en wisselt online kennisoverdracht af met groepswerk en praktische offline werkvormen die daarna online worden besproken.

Organisatie

Een cursus via open inschrijving gaat door als minimaal 6 mensen zich voor een cursus hebben aangemeld. Om maximale kennisoverdracht te garanderen werken wij met een totale groepsgrootte van maximaal 12 deelnemers.

Bij aanmelding word je op een inschrijvingslijst geplaatst. Zodra er voldoende deelnemers zijn, ontvang je een kennisgeving van de datum en locatie voor jouw studiekeuze.

Als er onvoldoende aanmeldingen zijn voor een geplande datum en locatie, dan word je hiervoor persoonlijk benaderd. We kijken dan of er met de beschikbare aanmeldingen toch een cursus kan worden gegeven. Vaak kunnen we in onderling overleg de cursuskosten drukken doordat één van de deelnemers een locatie ter beschikking stelt. Hierbij kiezen we de nieuwe cursuslocatie op basis van de gemiddelde reistijd van alle aangemelde personen. Vervolgens prikken we gezamenlijk een nieuwe datum voor het volgen van de cursus.

Voordelen van online studeren

  • Geen reistijd en geen reis- en verblijfkosten
  • Deelnemen vanaf een locatie naar keuze
  • Dezelfde leerstof en praktijkoefeningen als tijdens een klassikale cursus op locatie
  • Directe communicatie met de docent en de andere deelnemers
  • Klimaatneutraal leren
  • Geen hoge bandbreedte nodig
  • Online studeren stelt je in staat je leerdoelen te behalen

Referenties

gemeente-Lelystad

Dit was mijn eerste online cursus en over het algemeen beviel het erg goed. De cursusmappen werden netjes thuis bezorgd, het huiswerk kon ik online maken (via pdf) en doorsturen. Met de andere deelnemers kon ik goed discussiëren, praktijkvoorbeelden delen en vragen stellen. Wat ik erg leuk vond is dat je ondanks dat je online met elkaar spreekt en ziet toch een band met elkaar krijgt. Ook fijn dat ik bij de docent nog steeds terecht kan voor het stellen van vragen.

23 december 2021

Paul Wagenmakers
Objectbeheerder

De leergang online volgen was een efficiënte en doelmatig manier om een opleiding te volgen. Tijdens het maken van de (huiswerk)opdrachten mis je de directe aanwezigheid van een docent wel maar de snelle communicatie via mail is hiervoor een goede compensatie.

16 december 2021

Bart van den Bogert
Medewerker Areaalbeheer en Bereikbaar Westland

provincie_Noord-Holland

De installatie van Zoom ging goed en de handleiding hiervoor van VMO was duidelijk. Ik heb de discussies, werken aan opdrachten in groepjes en de uitleg via het digitale whiteboard positief ervaren. Ik had geen behoefte de cursus fysiek op locatie te volgen vanwege de extra reistijd en de grotere vrijheid die ik thuis heb. Ik kan anderen aanbevelen om ook een online cursus te volgen.

4 mei 2020
Tom van Emmerik 2023

Tom van Emmerik
Verkeerscoördinator Amstelland en Meerlanden

Meer informatie aanvragen

Bij Veringmeier Opleidingen is veel mogelijk. Wil je een cursus voor een halve dag of een hele dag? Ben jij geïnteresseerd in een incompany cursus of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Wil je een studieadvies die past bij jouw functie en organisatie, vul dan het informatieformulier in. Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip naar keuze. Bij een bezoek bij jou op locatie laten we ook graag het lesmateriaal zien waarmee wij werken.

Je krijgt altijd een persoonlijk advies van onze deskundige opleidingsadviseur!

© Veringmeier Opleidingen V.O.F.