Het aantal verkeersborden in Nederland is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Zijn al deze borden wel nodig? Van belang is dat er van te voren wordt gekeken of het desbetreffende verkeersbord een bepaalde functie of toegevoegde waarde heeft. Je leert in deze leergang de betekenis van de verkeersborden uit bijlage I, behorende bij het RVV 1990, hoofdstukken A tot en met L en de straatnaamborden. Met deze leergang krijg je een basis voor het systematisch inspecteren, toepassen en saneren van verkeersborden.

 • cursus-PP1
  Waardering 0 uit 5

  PP1 Kwalitatief beheer verkeerstekens

  Hoe beoordeel je verkeerstekens op functionaliteit en effectiviteit? Het “zomaar” weghalen van verkeersborden doet afbreuk aan de verkeersveiligheid. Van te voren moet je kijken of een desbetreffend verkeersbord een bepaalde functie of toegevoegde waarde heeft. Deze cursus legt de basis voor de verschillende toepassings- en saneringsmogelijkheden.
 • cursus-PP2
  Waardering 0 uit 5

  PP2 Geboden en verboden in het verkeer

  Van alle verkeerstekens die we tegenkomen op de weg hebben de geboden en verboden de meest juridische waarde. Als je je hier niet aan houdt kan je een verkeersboete krijgen. Deze cursus helpt je bij het maken van de juiste keuzes uit de verkeersborden die zijn vastgesteld in bijlage I, behorende bij het RVV 1990, hoofdstukken A tot en met G.
 • cursus-PP3
  Waardering 0 uit 5

  PP3 Waarschuwen en informeren van het verkeer

  Voor allerlei gevaren wordt gewaarschuwd. Vaak uit angst voor aansprakelijkheidstelling. Kan het ook wat minder? En moeten we de weggebruikers wel over van alles informeren? De wegbeheerder moet toepassing van waarschuwings- en informatieborden goed overwegen en overdaad voorkomen. Deze cursus helpt je bij het maken van de juiste keuzes.
 • Waardering 0 uit 5

  PPL Toepassen en saneren verkeerstekens

  Deze leergang is speciaal opgezet rondom het thema kwalitatief beheer verkeerstekens. De leergang bestaat uit 3 cursussen die elk een eigen thema behandelen. Deze leergang behandelt de verkeersborden uit bijlage I, behorende bij het RVV 1990, hoofdstukken A tot en met L en de straatnaamborden.