• leergang-TVL-TVM-specialist-Veiligheid

    TVL – TVM-specialist Veiligheid

    Deze leergang is speciaal opgezet rondom het thema veiligheid tijdens de uitvoering van (wegen)bouwprojecten. Veiligheid voor de wegwerker die in de openbare ruimte moet werken en veiligheid voor de weggebruikers die het werkvak moeten passeren. De leergang bestaat uit 4 cursussen die elk een eigen thema behandelen.
  • cursus-TV2

    TV2 Bebording en bebakening bij wegafzettingen

    De cursus is speciaal opgezet rondom het thema bebording, bebakening en markering tijdens de uitvoering van (wegen)bouwprojecten. We kijken naar de inleidende bebording, het nulpunt en laten zien wat de verschillende mogelijkheden zijn om met een open of gesloten langsafzetting verkeer van het werk te weren.
  • cursus-TV1

    TV1 Handboek wegafzettingen WiU 96b

    In deze cursus leer je een keuze te maken uit de verschillende afzettingsfiguren in het Handboek Standaardmaatregelen op niet-autosnelwegen - Werk in Uitvoering 96b-2020 van CROW. We introduceren een stappenplan, zodat je na afloop van de cursus zelfstandig een risico-inventarisatie en een plan van aanpak op basis van de gegevens uit het handboek kunt opstellen.
  • cursus-TV3

    TV3 Verkeersregeling bij wegafzettingen

    In deze cursus leer je om bij het werken op wisselstroken de juiste keuzes te maken voor een doorgangsregeling met bebording, verkeerslichten of verkeersregelaars. We staan daarbij ook stil bij de inzet van verkeersregelaars in andere werksituaties. Je werkt tot slot groepsgewijs 3 verschillende praktijksituaties uit tot een veilige oplossing.
  • cursus-TV4

    TV4 Wegafzettingen bij kruisend verkeer

    In deze cursus wordt specifiek gekeken naar kruisend verkeer. Hoe ga je om met gelijkvloerse en ongelijkvloerse kruisingen?  Hoe zorg je voor een veilige in- en uitrit voor bouwverkeer?
  • cursus-TB2

    TB2 Verkeersgeleiding langs (wegen)bouwprojecten

    Je leert om te berekenen of er nog genoeg ruimte langs een werkvak aanwezig is om motorvoertuigen, fietsverkeer en voetgangersverkeer langs het werk te leiden. Geleerd wordt om verschillende scenario's van verkeersafwikkeling met elkaar te vergelijken en hoe werkzaamheden kunnen worden gefaseerd of juist gecombineerd.
  • cursus-TB1

    TB1 Verkeersafwikkeling bij (wegen)bouwprojecten

    In deze cursus worden de verschillende methoden van afsluiten van weg(gedeelten) en het omleiden van het verkeer in verschillende situaties besproken. Ook wordt gekeken hoe (wegen)bouwprojecten verkeerskundig kunnen worden gefaseerd en hoe je een goede afweging maakt tussen de verschillende faseringsmogelijkheden.
  • cursus-TB3

    TB3 Toegankelijkheid bij (wegen)bouwprojecten

    Tijdens deze cursus staat de toegankelijkheid van het terrein centraal voor de verschillende verkeersdeelnemers. Je neemt kennis van de verschillende materialen die ingezet kunnen worden en hoe je die het beste kan toepassen. Speciale aandacht wordt gegeven aan de toegankelijkheid van winkels, bedrijven, en maatschappelijke voorzieningen.
  • TBL TVM-specialist Bereikbaarheid

    Deze leergang is speciaal opgezet rondom het thema bereikbaarheid tijdens de uitvoering van (wegen)bouwprojecten. Als er gewerkt wordt aan de weg moeten bestemmingen bereikbaar blijven en de doorstroming van het verkeer zo min mogelijk gehinderd. De leergang bestaat uit 3 cursussen verdeeld over 7 dagen.
  • cursus-TP1

    TP1 Planuitwerking tijdelijke verkeersmaatregelen

    Bij wegwerkzaamheden lopen zowel wegwerkers als weggebruikers gevaar. Artikel 5 Arbowet verplicht je hiervoor een RI&E op te stellen. In deze cursus leer je de weg, het verkeer en het werk te inventariseren, te analyseren en uit te werken in een verkeersplan. Tot slot wordt tijdens 3 praktijkdagen op locatie het gehele stappenplan doorlopen.
  • cursus-PP1

    PP1 Kwalitatief beheer verkeerstekens

    Hoe beoordeel je verkeerstekens op functionaliteit en effectiviteit? Het “zomaar” weghalen van verkeersborden doet afbreuk aan de verkeersveiligheid. Van te voren moet je kijken of een desbetreffend verkeersbord een bepaalde functie of toegevoegde waarde heeft. Deze cursus legt de basis voor de verschillende toepassings- en saneringsmogelijkheden.
  • cursus-PP3

    PP3 Waarschuwen en informeren van het verkeer

    Voor allerlei gevaren wordt gewaarschuwd. Vaak uit angst voor aansprakelijkheidstelling. Kan het ook wat minder? En moeten we de weggebruikers wel over van alles informeren? De wegbeheerder moet toepassing van waarschuwings- en informatieborden goed overwegen en overdaad voorkomen. Deze cursus helpt je bij het maken van de juiste keuzes.
  • cursus-PP2

    PP2 Geboden en verboden in het verkeer

    Van alle verkeerstekens die we tegenkomen op de weg hebben de geboden en verboden de meest juridische waarde. Als je je hier niet aan houdt kan je een verkeersboete krijgen. Deze cursus helpt je bij het maken van de juiste keuzes uit de verkeersborden die zijn vastgesteld in bijlage I, behorende bij het RVV 1990, hoofdstukken A tot en met G.
  • PPL Toepassen en saneren verkeerstekens

    Deze leergang is speciaal opgezet rondom het thema kwalitatief beheer verkeerstekens. De leergang bestaat uit 3 cursussen die elk een eigen thema behandelen. Deze leergang behandelt de verkeersborden uit bijlage I, behorende bij het RVV 1990, hoofdstukken A tot en met L en de straatnaamborden.